Our Recent Posts

Tags

No tags yet.

Συνέντευξη στο περιοδικό Woman News


«Σπίτι μας είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά μας».

Εδώ να προσθέσουμε ακόμα ότι σπίτι είναι το μέρος όπου αισθανόμαστε ασφαλείς και ήρεμοι. Αρκεί βέβαια να κάνουμε κι εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να εξασφαλίσουμε όμορφες, ανέμελες στιγμές σπιτικής θαλπωρής, χωρίς απρόοπτα.

Σε κανέναν μας δεν αρέσει να ζει σ’ ένα σπίτι δυσλειτουργικό, με υγρασία, φθορές από την πάροδο του χρόνου ή σε δωμάτια όπου το καλοκαίρι ασφυκτιάς από τη ζέστη και το χειμώνα τρέμεις από το κρύο. Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής στο σπίτι σας, απευθυνθήκαμε στον Αντώνη Καρακωνσταντάκη ιδιοκτήτη της εταιρίας Τεχνικές Λύσεις Κτιρίων.

Τον ρωτήσαμε για τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σπίτια, αλλά και οι επαγγελματικοί χώροι στην Κρήτη και σας παραθέτουμε τις πολύτιμες συμβουλές του, από την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει.

– Πώς θα καταλάβω ότι χρειάζεται να προχωρήσω σε υγρομόνωση, εάν δεν υπάρχουν ακόμη εμφανή σημάδια όπως ρωγμές και φουσκώματα;

Δεν χρειάζεται να δούμε σημάδια για να μονώσουμε το ακίνητό μας. Ένα σωστά μονωμένο ακίνητο θ’ αντέξει περισσότερο στον χρόνο. Αν αρχίσουν οι ρωγμές και τα σημάδια, τότε δεν χρειάζεται μόνο μόνωση το ακίνητο.

– Ποιοι είναι οι τύποι των μονώσεων και πώς θα διαπιστώσω ποια πρέπει να εφαρμόσω;

Οι κύριες μονώσεις που εφαρμόζονται είναι: θερμομόνωση ταράτσας, θερμοπρόσοψη, υγρομόνωση και ειδικές μονώσεις όπως ηχομόνωση ή ηλεκτρομαγνητική μόνωση, ανάλογα με τις ανάγκες του κτιρίου. Κυρίως όμως, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής, εφαρμόζεται διαφορετικός τύπος μόνωσης.

– Ποια είναι τα σημάδια που θα φανερώσουν πώς το σπίτι ή η επιχείρησή μου χρειάζεται συντήρηση;

Κυρίως οι ρωγμές σε κολόνες, σε δοκάρια ή σε ταβάνια και τα φουσκώματα από υγρασία, μας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Με μια επίσκεψη στο ακίνητό σας, μπορούμε να διαπιστώσουμε τι χρειάζεται και να προτείνουμε λύσεις, ανάλογα με το πρόβλημα.

– Tι περιλαμβάνει η σωστή συντήρηση ενός κτίσματος;

Αρχικά πρέπει να επανέλθει ο σκελετός του κτιρίου σε άριστη κατάσταση. Οι σαθροί σοβάδες ν’ αντικατασταθούν, να βαφτεί το κτίριο με ελαστομερές μονωτικό χρώμα, το οποίο πλέον είναι απαραίτητο να είναι και θερμοανακλαστικό. Επίσης να γίνει μια σωστή μόνωση, που θα θωρακίσει την ταράτσα, η οποία δέχεται και τη μεγαλύτερη καταπόνηση από τις καιρικές συνθήκες και από τη θερμοκρασία.

– Να προτιμήσω κάποιον ειδικό που θα αναλάβει όλες τις εργασίες ή να απευθυνθώ σε διαφορετικά συνεργεία; Αυτό εξαρτάται κυρίως από τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει κάποιος. Σε μία ανακαίνιση, μπορεί να χρειαστούν έώ και 20 βασικά συνεργεία, για μεγάλο όγκο δουλειάς ή για μερεμέτια. άρα χρειάζεται χρόνος αρχικά για την επιλογή του συνεργείου, διαφορετική οικονομική συμφωνία με τον καθένα, συντονισμός συνεργείων και προμηθευτών, αποφάσεις τελευταίας στιγμής, αλλαγές σχεδίων, χρονοδιαγράμματος και πλάνου εργασιών και το βασικότερο, για την ολοκλήρωση των εργασιών, τα μερεμέτια και οι μικροεργασίες που καθιστούν την ανακαίνιση, μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ. Στα έργα που αναλαμβάνουμε, υπάρχει πάντα συντονιστής έργου, συνεχής επίβλεψη εργασιών, χρονοδιάγραμμα και το βασικότερο, σωστή προετοιμασία για κάθε έργο έγκαιρα, έχοντας πάντα εναλλακτικές λύσεις σε ό,τι πιθανόν προκύψει, χωρίς να υπάρχει διακοπή των εργασιών. Για μια γενική ανακαίνιση μιας κατοικίας περίπου 100 τ.μ., χρειάζεται περίπου ένας μήνας για την παράδοση “με το κλειδί στο χέρι”, χωρίς εκκρεμότητες, όσον αφορά τα δικά μας συνεργεία. Μιλώντας με έναν, απλά αποφασίζετε για το